14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» – прописна істина сучасного українця».

З нагоди Дня українського козацтва та Пресвятої Богородиці  18 жовтня 2019 року в ЗОШ №5 відбувся семінар – практикум на тему «Українське козацтво в сучасному процесі національного відродження та системі національно- патріотичного виховання».

В роботі семінару взяли участь методисти методичного кабінету відділу освіти та заступники директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти міста.

Вчителі предмету «Захист Вітчизни» Круть Василь Павлович, ветеран зенітно-ракетної бригади Кирилюк Сергій Іванович та учасник АТО Бабюк Сергій Васильович провели захід для учнів 9 класу на тему: «Зброя Другої світової війни та патріотизм сучасних воїнів».

                     

Заступник директора з виховної роботи Бойко Людмила Вікторівна  презентувала  напрямки роботи національно – патріотичного виховання, які здійснюються в закладі.

     

В ході семінару було проведено концерт на патріотичну тематику, який підготувала вчитель музичного мистецтва Коломієць Інна Ігорівна.

                  

Заступник директора з виховної роботи Бойко Людмила Вікторівна провела «козацький квест» для учнів 10-го класу. Діти пройшли випробовування та показали витримку, спритність, кмітливість, інтелект, які притаманні козакам, та довели, що вони є гідними нащадками і готові до урочистої посвяти в козаки та берегині.

            

Традиційно посвята розпочалась з девізів роїв, здачі рапортів  ройовими  пану директору школи. А рій «Серце патріота» (учні 10 класу) показав муштровий впоряд, учні підходили  по черзі до атамана , який тримав у руках шаблю та ікону, ставали на одне коліно та давали клятву, цілуючи прапор, що любитимуть Україну, поважатимуть Батьківщину, гордо нестимуть звання козака. А щоб не забували обіцянки, писар бив тричі  батогом по спині, щоб перевірити, чи справжні вони козаки.

                                           

У кінці урочистостей діти всієї школи провели флешмоб «Україна єдина».

                      

Батьківська громадськість школи пригощала всіх смачним кулішем, варениками, пирогами та напоями.

Від Admin