«Креативні ідеї залучення дітей до здорового способу життя:

упроваджуємо новітні технології у фізкультурно – оздоровчу роботу закладу дошкільної освіти: Drumsalive (Драмс елайв)»

«Там, звідки я родом, кажуть, що ритм – це душа життя, адже весь Всесвіт рухається відповідно до власного ритму, а ми вибившись з ритму, потрапляємо у біду. Тому барабан є найважливішим інструментом після людського голосу. Він – особливий».

Бабатюнде Олатюньї (нігерійський барабанщик)

17 жовтня 2019 року на базі Ватутінського закладу дошкільної освіти №7 «Сонечко» комбінованого типу відбулося засідання методичного об’єднання з фізичного виховання, за темою  «Креативні ідеї залучення дітей до здорового способу життя: упроваджуємо новітні технології у фізкультурно – оздоровчу роботу ЗДО: Drumsalive (Драмс елайв)»

Здоров’язберігаючі технології у дошкільній освіті спрямовані на вирішення пріоритетного завдання сучасної освіти – збереження, охорону та зміцнення здоров’я дітей, педагогів і батьків. На засіданні, під час майстер класу, вихователь старшої групи, Заславська Олена Анатоліївна ознайомила присутніх із новим видом дитячого фітнесу – драмс елайв (барабани, що оживають). Це є метод навчання, що імітує ритмічні рухи ударів барабанними паличками по фітболу. Гра на барабанах має цілющий ефект, що доведено науковими дослідженнями. Барабанний бій здавна вважався уособленням духовної сили, здатної об’єднувати і зцілювати людей, налаштовувати на досягнення спільної мети, надихати на святкування успіху.

       

У тренуванні з барабанними паличками фізичне навантаження йде фоном, тому що увага переключена на відтворення ритму музики. Але то одна справа чути ритм, а інша справа – спробувати його зіграти, рухаючись. Вихованці закладу разом з Оленою Анатоліївною продемонстрували свою майстерність володіння грою барабанними паличками по фітболу, одночасно здійснюючи рухи. Дітлахи повністю занурилися у процес тренування, відчували себе тут і зараз, і на 100 %, взаємодіяли з вихователем.

Фітнес з барабанними паличками – багатофункціональне тренування, яке рекомендоване абсолютно всім людям без винятку. Вихователі закладу, зацікавившись технологією Drumsalive, створили свою власну команду і продемонстрували заняття з фітнесу учасникам засідання.

Педагоги міста, під час майстер – класу, випробували себе в ролі виконавців, усвідомивши свою функцію і відповідальність в команді, відчули свій внесок в цілому. Присутні отримали цінний досвід зближення в спільній творчості, драйв, кураж та гарний настрій.

Інформація методичного кабінету відділу освіти

Ватутінської міської ради

Від Admin