ЗДО №11 “Теремок”

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ №11 «ТЕРЕМОК»  ВАТУТІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Адреса: вул.Кривошеї,1-б, м. Ватутіне
Телефон: 0474020900
Email: dnz11teremok@ukr.net
Директор: Лавриченко Антоніна Сергіївна

 

У закладі виховується  – 78 дітей.

Кількість груп – 4.

Педагогів –  10, з них:

1 – «спеціаліст першої категорії;

1 – «спеціаліст другої категорії»;

7 –  «спеціаліст»;

1 –  звання «Вихователь – методист».

У закладі працюють: практичний психолог, старша медична сестра,  16 осіб обслуговуючого персоналу.

Функціонують: 1 спортивний зал; 1 музичний зал, методичний кабінет, медичний кабінет, ізолятор, психологічний кабінет, STREAM-лабораторія для дослідницької діяльності, 4 груп: 1-  раннього віку, 3 – дошкільного віку.

Групи забезпечені дитячими меблями та ігровими модулями; технічними засобами навчання: телевізори, DVD.

Заклад забезпечений комп’ютерами в кількості – 4 штуки.

           Вихователі закладу приймають участь в інтернет – конференціях,  інтернет – семінарах, за що отримують відповідні сертифікати.

В закладі активно функціонує     STREAM – лабораторія, в якій проводиться робота з підгрупою дітей з урахуванням їх активності та пізнавальних інтересів.  Заняття в лабораторії  формують у старших дошкільників нестандартне інженерне мислення, виховують  інтерес до точних наук, розвивають  винахідницькі здібності, викликають  бажання пізнавати світ та робити відкриття .

В підвальному приміщені закладу облаштовано найпростіше укриття, яке розраховане на вихованців закладу та працівників садочка. Створені комфортні умови.  Коштами засновника була зроблена штучна вентиляційна система та зроблений косметичний ремонт.

Завдання дошкільного закладу на 2023-2024 навчальний рік

  1. Розвивати звукову культуру мовлення дітей раннього та молодшого дошкільного віку за допомогою дидактичних ігор; оптимізувати роботу з розвитку зв’язного мовлення за допомогою інноваційних методів навчання;
  2. Направити діяльність екологічного виховання. Сприяти набуттю дитиною первинних компетенцій ресурсозбереження та ресурсозберігаючої поведінки. педагогів на  підвищення рівня національно-патріотичного виховання дошкільників. Використовувати твори дитячої художньої літератури в системі освітньо-виховної роботи як засіб патріотичного виховання здобувачів дошкільної освіти, формуючи у дітей позитивно-ціннісне ставлення до Батьківщини, мови, національної культури, традицій, видатних людей України, рідного краю.
  3. Розвивати пізнавальний інтерес дітей дошкільного віку засобами ігрових освітніх технологій; формувати пізнавальний інтерес під час дослідницько-пошукової діяльності;
  4. Націлити діяльність педагогів на  формування у дітей моделі поведінки та звички, що відповідають сталому розвитку в системі.

Проблеми закладу:

Недостатнє фінансування на матеріально-технічне забезпечення закладу,

на заміну вікон та дверей на енергозберігаючі.