Методологічний семінар

«Національно-патріотичне виховання учнів

як система і цілеспрямована діяльність педагогів

для формування громадянської компетентності»

 

18 жовтня 2019 року на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Ватутінської міської ради  в рамках міського семінару «Українське козацтво в сучасному процесі національного відродження та системі національно-патріотичного виховання» відбувся методологічний семінар «Національно-патріотичне виховання учнів як система і цілеспрямована діяльність педагогів для формування громадянської компетентності». В роботі семінару взяли участь методисти методичного кабінету відділу освіти та заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти міста. Відкрила семінар Шарова Оксана Олександрівна, завідувач методичним кабінетом , яка обґрунтувала роль вчителя у формуванні громадянської компетентності учня, та яким має бути педагог, щоб виховувати громадянські цінності в дітей.

Громадянські компетентності виокремлено як складові Нової української школи. Учасники семінару відвідали ранкову зустріч у 1 класі, яка мала національне спрямування (вчитель Короленко Людмила Григорівна).

Заступник директора з навчально-виховної роботи Архипенко Тетяна Іванівна розкрила поняття громадянської освіти і громадянської компетентності та представила роботу педагогічного колективу з формування громадянських цінностей під час освітнього процесу.

Також учасники семінару відвідали інтегрований урок з історії України (вчитель Добровольська Олександра Анатоліївна) та української літератури (вчитель Ковтун Наталія Іванівна) в 11 класі на тему «Розстріляне відродження» та переглянули виховний захід з предмету «Захист Вітчизни» (вчитель Круть Василь Павлович) «Зброя Другої світової війни».

              

Від Admin