1. Документальне оформлення прийняття праціника на роботу: правильно вносимо дати до повідомлення та трудової книжки
  2. на яких документах підпис працівника не потрібен, а де без нього не обійтися»

28 жовтня 2019 року на базі відділу освіти Ватутінської міської ради відбулося засідання круглого столу для кадрового резерву, на якому розглянуто питання: документальне оформлення прийняття працівника на роботу, правильне внесення дати до повідомлення та трудової книжки, на яких документах підпис працівника не потрібен, а де без нього не обійтися. Круглий стіл, у формі презентації, підготувала методист з питань кадрової роботи методичного кабінету Валентина Бойко.

Участь у ньому взяли керівники, їх заступники та особи, які зараховані до кадрового резерву навчальних закладів міста,  відповідальні за ведення діловодства у закладі, методисти методичного кабінету, начальник відділу освіти.

Засідання розпочалося тим, що Валентина Бойко ознайомила з головними тезами, на яких побудований круглий стіл.

Звернула увагу на те, що при плануванні поповнення кадрового складу роботодавцю необхідно повідомляти про це відповідні органи, а саме:

– центр зайнятості (Звітність – Інформація про попит на робочу силу (вакансія);

– для військовозобов’язаних – військовий комісаріат (заява);

– Державну фіскальну службу (Повідомлення про прийняття працівника на роботу до початку роботи за один день засобами електронного зв’язку) та правильно оформляти записи у трудових книжках.

Методист наголосила на тому, що закреслення раніше внесених неточних або неправильних записів до трудової книжки не допускається, помилки при заповненні трудових книжок працівників можуть призвести до ускладнень зарахування певних періодів роботи до їх стажу роботи.

Учасники засідання отримали роздаткові матеріали (Пам’ятки-таблиці: ознайомлення під підпис – обов’язкове, ознайомлення під підпис – рекомендоване) та презентацію для використання в роботі.

Інформація методичного кабінету

відділу освіти Ватутінської міської ради

Від Admin