19.11.2019 у Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1 практичний психолог Тетяна Бондаренко провела навчальний семінар-практикум на тему: «Особливості  агресивної поведінки у дітей».

           

Запрошені: методист з психологічної служби відділу освіти, заступники директорів з виховної роботи, практичні психологи та соціальні педагоги.

Агресія (з лат. – напад) – специфічна форма деструктивної поведінки, яка характеризується завданням шкоди предмету, людині чи групі людей. А з іншого боку, агресія – це форма захисної поведінки або спосіб самовираження особистості.

В процесі роботи на семінарі присутні ознайомилися з основними поняттями з теми та структурою агресивної поведінки. Окремо розглянули такий вид агресії, як аутоагресія (схильність до самопошкоджень, суїцидальна та ризикована поведінка) та  роль сім’ї у формуванні та запобіганні агресивної поведінки у дітей.

          

В практичній частині застосовувались метафоричні асоціативні карти — це тематичні добірки зображень та портретів, розроблені спільно художниками та психологами. Були запропоновані завдання де  учасники мали можливість  підвищити психологічну компетентність з питань емоційного інтелекту та  розширити можливості  щодо збереження психічного здоров’я в межах освітнього простору.  Є

 Під час рефлексії кожен мав змогу поділитися враженнями та обмінятися  особистим досвідом. За відгуками учасників, семінар був змістовним, потрібним та актуальним.

Від Admin