12 листопада 2019 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 практичним психологом Пустільнік В.І було проведено міський  Ворк – шоп  для практичних психологів, соціальних педагогів та вчителів початкових класів на тему: «Застосування сенсомоторних технік для успішної адаптації дітей в НУШ».

                           

У роботі  взяли участь Шарова О.О, завідувач методичним кабінетом,  Міненко О.П., методист з психологічної служби відділу освіти, Атаманюк Т.В. , заступник директора з навчально-виховної роботи ЗЗСО №6 та вчителі початкових класів ЗЗСО міста, практичні психологи та соціальні педагоги.

Сенсорна інтеграція  – це фундамент розвитку особистості в цілому. Вона  впливає на всі сфери життя людини. З часом сенсомоторні процеси замінюються соціальними і ментальними навичками .

Присутні ознайомилися з  поняттям та значенням сенсорної інтеграції в розвитку і навчанні дитини, засобами сенсорної інтеграції та практичними  рекомендаціями щодо розвитку деяких відчуттів. Практичні вправи надихали присутніх та мотивували до професійного і особистісного розвитку.

                            

На  семінарі-практикумі були представлені 3 блоки відео-фрагментів занять з першокласниками:  І блок – «Розвиток дрібної моторики», ІІ блок  – «Граючись – навчаємось» (розвиток пізнавальних психічних процесів), ІІІ  блок – «Розвиток великої моторики».

Після кожного блоку – учасники закріплювали практичні навики та ознайомилися з новими.  Проведені вправи на групову взаємодію учасників, надихали на згуртування дитячого колективу та успішну адаптацію дітей в НУШ. Під час рефлексії кожен мав змогу поділитися враженнями та обмінятися  особистим досвідом.

методист з психологічної служби

методичного кабінету відділу освіти

Оксана МІНЕНКО

 

Від Admin