Смілива гривня 2023: Відправ монети на фронт ‒ допоможи нищити ворога!

Національний банк України ініціював початок нової хвилі благодійної акції “Смілива гривня”. Протягом наступних трьох місяців – з 4 вересня до 30 листопада 2023 року – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

Благодійна акція “Смілива гривня” насамперед спрямована на дітей та молодь. Саме вони стали рушійною силою під час першої хвилі акції, що відбулася у 2022 році. Минулого року до неї долучилися понад 2 400 колективів, із них 81 % – це навчальні заклади. Здебільшого це стало можливим завдяки зусиллям педагогів, які  заохочували дітей та їхніх батьків до благодійності.

Тож і цьогорічний благодійний збір монет, ініційований Національним банком, сприятиме розвитку серед молоді культури благодійності, яка є складною частиною фінансової культури, а також сприятиме мобілізації коштів для підтримки Збройних Сил України.

“Під час повномасштабної війни більшість українців відчувають потребу робити свій внесок у Перемогу, зокрема і зовсім юні. Благодійна акція «Смілива гривня» – це гарна можливість для дітей та молоді долучитися до благодійності та конвертувати монети в потужну підтримку української армії. Тому ми оголосили нову хвилю збору монет для потреб сил оборони. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: здавайте монети до банків-партнерів акції, і ми відправимо їх на фронт. Війна триває, і підтримка для Збройних Сил України зараз так само потрібна, як і в перші дні війни. Давайте разом посилювати наше військо кожною монеткою! Долучайтеся до мобілізації монет, допоможіть нищити ворога!” – закликав заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Наразі в обігу перебуває 14,3 млрд монет на суму більше 6 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. та 50 коп. (28,3% та 9,2% від загальної кількості монет в обігу відповідно) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Як долучитися до акції?

Отже, з 4 вересня до 30 листопада 2023 року кожен зможе долучитися до акції: зібрати монети і принести їх до відділень банків-партнерів – АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк” та АТ “ПУМБ” – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

Також доречною буде організація колективного благодійного збору коштів у навчальних закладах, серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. Це дасть можливість робити добрі справи всім небайдужим – учням, студентам, педагогам, жителям громад тощо.

Адреси відділень банків-партнерів акції, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня».

 

Довідково:

Інформаційний партнер акції: Фокстрот.

Креативний партнер: Креативне агентство Banda.

 

Від Admin