Сьогодні 26.04.2021 виповнилося 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф ХХ століття. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам’яті.

   Як відомо, 26 квітня 1986 року, о 1 год. 23 хв, на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу. Внаслідок вибуху виникла пожежа, яка перекинулася на дах третього енергоблока. Майже одразу на місце аварії приїхали пожежники. Вогонь гасили до 5 години ранку. Проте, у середині самого четвертого блоку його вдалося ліквідувати лише 10 травня, коли більша частина графіту згоріла.

   З того часу від прямого впливу радіоактивного випромінювання та його наслідків відійшло у вічність багато людей, доля яких була пов’язана з квітучою землею Полісся,  з молодим та перспективним містом Прип’ять, яке з’явилось на мапі України у зв’язку з будівництвом біля Чорнобиля атомної електростанції, людей, які волею долі проживали на територіях де своє смертоносне зерно посіяла радіоактивна хмара,  а також представників багатьох професій, які брали участь у ліквідації наслідків ядерного лиха.

   Лише у нашій громаді відійшли у вічність 112 ангелів, чиї крила припорошені чорнобильським попелом. Це люди, які не шкодуючи свого життя працювали у зоні відчуження, щоб накрити зруйнований реактор та мінімізувати наслідки атомної катастрофи, Це рятівники, які своєю мужністю та відвагою, дали всім нам шанс на життя.

   З метою гідного вшанування мужності і самовідданості учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС у навчальних закладах в дистанційному форматі було проведено виховні години: «Пам’ятаємо Чорнобильський квітень», «Екологічні наслідки Чорнобиля», «Дзвони Чорнобиля нагадують…»; години спілкування: «Чорнобиль. Трагедія… Біль… Пам’ять», «Чорнобиль не має минулого…»; організовано перегляд відеофільмів: «На Чорнобиль журавлі летіли», «Чорнобиль: минуле і сьогодні…»; проведені онлайн – виставки літератури у шкільних бібліотеках.

 Ліга старшокласників  Ватутіного долучилася до обласного челенджу #Чорнобиль-35, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та запалили свічку пам’яті про всіх жертв Чорнобильської трагедії.

#Чорнобиль-35

Відеопроєкт : “Чорний птах гіркої пам’яті”

https://www.youtube.com/watch?v=X1Y4YbU6Tgk

Комунальний заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів

«Ватутінський ліцей  № 1 Ватутінської міської  ради Черкаської області»

Відеопроєкт : «Чорнобиль: 35 років пам’яті»

https://www.youtube.com/watch?v=L0g3sG8c6NQ

Комунальний заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів

«Ватутінський ліцей  № 2 ім М.Ф. Ватутіна  Ватутінської міської  ради Черкаської області»

Відеопроєкт :  «35 – та річниця Чорнобильської трагедії»

https://www.youtube.com/watch?v=Z47wqwCVpZQ

Комунальний заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів

«Ватутінський ліцей  № 5 Ватутінської міської  ради Черкаської області»

Відеопроєкт : «Чорнобиль: 35 років трагедії»

https://www.youtube.com/watch?v=yIxHJhlR8f8

Комунальний заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів

«Ватутінський ліцей  № 6 Ватутінської міської  ради Черкаської області»

Від Admin