Звіт

про проведення місячника безпеки дорожнього руху у Ватутінському

закладі дошкільної освіти №7 «Сонечко» комбінованого типу

Ватутінської міської ради Черкаської області

 

Рух – це життя, – сказав філософ древній…
Це шлях до того, щоб пізнати світ,
Дорожній рух – це складова прогресу,
Що формувався довгі сотні літ.
Дорожній рух – це швидкість в плині часу.
Дорожній рух – як помічник людини.
Та небезпечний він без правил траси,
І пам’ятати слід про це щоднини!

На підставі наказу відділу освіти від 13.08.2019 №239  «Про проведення профілактичних заходів «Увага! Діти – на дорозі!»  та наказу по  ЗДО від  13.08.2019 № 49 «Про проведення профілактичних заходів «Увага! Діти – на дорозі!» в закладі з 13.08.2019 по 20.09.2019 було проведено місячник «Увага! Діти на дорозі!»

З метою активізації роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму напередодні та в перші дні навчального року, узагальнення та розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед неповнолітніх.

Педагогами закладу насамперед була проведена підготовча робота з батьками:інформаційний вісник «Надзвичайні ситуації на дорогах», консультація для батьків «Про відповідальність батьків за життя дітей»; анкетування «Як подбати про безпеку дитини на дорозі»; оформлення батьківських куточків «Маленький пішохід». Батьківські куточки оновлені, яскравим інформаційним матеріалом.

Протягом проведення місячника педагоги використовували в роботі різні форми та методи – проводили бесіди, тематичні заняття, вивчали вірші, дидактичні ігри, сюжетно – рольові ігри.

Дуже сподобалось дітям приймати участь в конкурсі малюнків «Про що розповідає світлофор» . Вдало проведена сюжетно – рольова гра «Водії і пішоходи» на старшій групі (вихователь-Заславська О. А.). В наявності – яскраві атрибути, форма, демонстраційні картки, велосипеди, самокати. Вихователь допомогла дітям організувати і цікаво обіграти сюжет. Діти отримали велике задоволення.

Протягом місяця  діти нашого садочка мали можливість якомога більше взнати про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катання на санчатах, роликах, велосипеді поблизу дороги.

Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху. Практичні знання в куточках безпеки руху на групових макетах дали змогу створити умови для відпрацювання правильної поведінки дітей на вулиці, автоматизації навичок дисциплінованого пішохода; макети вулиці та перехрестя, обладнані в групових кімнатах, вихователі активно використовують як з навчальною метою, так і задля створення умов для самостійної ігрової діяльності дітей.

Заходи проведені, і педагогічний колектив має надію, що відтепер наші діти будуть втілювати на практиці ті правила, які обговорювалися в садочку. Ми переконані, що лише цілеспрямована освітня робота з профілактики дорожньо-транспортного травматизму допоможе вирішити таку гостру проблему сьогодення, як травмування дітей на автошляхах міста і за його межами.

По закінченню місячника педагогами була проведена тематична перевірка знань і спостережень, де діти змогли показати чому вони навчились, що запам’ятали

 

План заходів до проведення місячника «Увага! Діти – на дорозі!» (завантажити)

Від Admin