18 вересня 2019 року на базі Ватутінського міського методичного кабінету відбулося методичне об’єднання для методистів закладів дошкільної освіти міста. Методичне об’єднання розпочала методист з питань дошкільної освіти Калиушко Л.В.

На методичному об’єднанні обговорювалися питання щодо освітнього процесу в закладах дошкільної освіти міста.

В цьому навчальному році залишається актуальною технологія блочно-тематичного планування освітнього процесу, суть якого полягає в тому, що інтегрований зміст освітньої роботи з дошкільниками (лексична тематика тижня, двох тижнів, місяця тощо) об’єднується в блочно-тематичні цикли, проживання яких забезпечує дитині цілісне сприйняття теми протягом тижня (двох тижнів, місяця) через різні види щоденної діяльності (виховної, ігрової, рухової, художньо-мовленнєвої, театралізованої, художньо-продуктивної (образотворчої), трудової, дослідницько-пошукової тощо).

Блочно-тематичне планування освітнього процесу є одним з ефективних інструментів реалізації принципу інтеграції і сприяє кращому засвоєнню знань, умінь і практичних навичок дошкільників з відповідної теми, яка пропонується для вивчення і закріплення протягом одного-двох тижнів. Інтеграція – це шлях і спосіб формування у дітей цілісної картини світу.

Методист з питань дошкільної освіти

Калиушко Л.В.

Від Admin