3 квітня 2019 року відбулися загальноміські батьківські збори для батьків першокласників 2019 – 2020 навчального року за повісткою денною:

  1. Про набір учнів до першого класу. Доповідач головний спеціаліст відділу освіти  Губарькова Н.М.
  2. Нова українська школа в умовах сьогодення (презентація). Доповідач методист методичного кабінету Клопотенко Н.Г.
  3. Виступ начальника відділу освіти С.М.Бурбела.

Доповідачі ознайомили присутніх із змінами в Державному стандарті початкової школи з 2018 року, коли  в  Україні  розпочалася реформа загальної середньої освіти відповідно до нового Закону України «Про освіту», який вступив у дію з 5 вересня 2017 року, із вимогами до вступу до навчального закладу. Відповідно до території обслуговування батьки першокласників мають подати у заклад  до 30 травня  такі документи:  заява батьків, копія свідоцтва про народження, медична довідка про стан здоров’я дитини відповідного зразка.

Вчителі, які будуть працювати з першокласниками,  пройшли курси підвищення кваліфікації і готові працювати за програмою Нової української школи – школи  компетентностей  21 століття.

Яким  має бути науково – методичне забезпечення навчання у першому класі, які вимоги Державного стандарту початкової школи, чому виникла необхідність прийняття Концепції Нової української школи,   що потрібно дітям знати і вміти, що потрібно дітям у школу із приладдя –  про це  розповіла батькам методист методичного кабінету,  учитель вищої категорії  Клопотенко  Ніна  Григорівна.

С.М.Бурбело, начальник відділу освіти, підвів підсумки зустрічі і висловив впевненість в тому, що матеріально – технічне забезпечення  освітнього процесу в перших класах буде завершено влітку і школи і розпочнуть навчальний рік вчасно. Також побажав успіхів майбутнім першокласникам  і  їхнім  батькам.

Від Admin