Семінар – практикум для вихователів та

практичних психологів міста

 на тему «Використання методів релаксації та саморегуляції, як способу збереження психічного здоров’я педагогів»

 

«Робота  педагога емоційно напружена. Це робота серці і нервів, це буквально щоденна і погодинна витрата величезних душевних сил. Це – повсякчасна зміна ситуації, що викликає то посилене збудження, то гальмування»

В. Сухомлинський

Відповідно річного плану закладу на 2018-2019 н. р. на базі ЗДО №7 «Сонечко» 06 лютого 2019 року відбувся семінар-практикум для вихователів та практичних психологів міста на тему «Використання методів релаксації та саморегуляції, як способу збереження психічного здоров’я педагогів».

У заході взяли участь: начальник відділу освіти, Бурбело С.М., завідувач методичним кабінетом, Жовновата Н.Я., директор ЗДО №8, Натальченко Н. М.,  практичні психологи як шкіл, так і дошкільних закладів, вихователі. Організатори: директор ЗДО №7 «Сонечко», Дзісяк Л. В., практичний психолог – Парандій Г. В.

Семінар був присвячений актуальній темі, адже в наш непростий час потрясінь та стресів працівники освіти потребують сучасних, перевірених і дієвих методів стабілізації та гармонізації емоційного стану як дорослого, так і дитини.

Про особливості роботи з емоційним станом педагога в складних соціальних умовах розповіла  Парандій Галина Володимирівна, практичний психолог закладу. Вона зробила опору на теоретичне підґрунтя у роботі з емоціями, відобразила найновіші  техніки роботи з емоційною сферою людини сучасної психологічної практики.

Присутні мали змогу взяти участь у запропонованих практичних вправах, в яких показані техніки профілактики емоційного вигорання та самовідновлення.

Учасники семінару відчули на собі їх ефективність та швидку дію, тим самим гармонізуючи власний емоційний стан. Особливо позитивний відгук присутніх викликало виготовлення мандали із кольорових ниток.

Практичні вправи надихали та мотивували до професійного і особистісного розвитку присутніх.

Психологом було розроблено та роздано учасникам семінару пам’ятки про використання у роботі практичних вправ з дітьми для зняття емоційного напруження та надані рекомендіції

За відгуками учасників, семінар був змістовним, потрібним та своєчасним.

 

 

 

 

Від Admin