30 січня  2019 року у відділі освіти відбулася семінар-нарада  соціальних  педагогів, практичних психологів, методистів закладів дошкільної освіти та заступників директорів з виховної роботи за участю начальника служби  у справах дітей Оришич Надії, завідувача сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Дроздової Валентини, головних спеціалістів відділу освіти.

Надія Іванівна зупинилась на деяких питаннях соціального захисту дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, під опікою, які зазнають насильства в сім’ї.

Валентина Миколаївна акцентувала увагу присутніх на створення у закладах освіти мобільних груп швидкого реагування з питань розв’язання конфліктних ситуацій в родинах та між учасниками соціуму.

Ключові обговорення точились навколо таких питань як: вдосконалення організації у закладах освіти питань запобігання та протидії домашньому насильству, недопущенню обставин, які становлять загрозу життю та здоров’ю дітей.

Практичні психологи прозвітувались про пророблену роботу в закладах освіти міста щодо питання  булінгу у школі: причини, наслідки, допомога.

Жовновата Наталія Яківна, завідувач методичного кабінету запропонувала виконати інтерактивну вправу «Вирішення психолого-педагогічних ситуацій» на тему: «Чому наші діти нудьгують у школі, є такими нетерплячими, так легко розчаровуються і не мають справжніх друзів?»

Губарькова Наталія Миколаївна та Кирилюк Інна Анатоліївна обговорили питання щодо організації літнього відпочинку учнів шкіл «Оздоровлення – 2019».

Від Admin