Протягом листопада-лютого 2017/2018 навчаль­ного року учні закладів загальної середньої освіти міста брали участь у міському та обласному етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з 17-ти навчаль­них предметів. У міському етапі олімпіад взяли участь 819 школярів. Протягом всього часу інтелектуальних змагань, учні демонстрували знання та вміння з базових дисциплін, які отримували на уро­ках, в позаурочний час, на заняттях міжшкільних факультативів та гуртках. За підсумками проведення II  (міського) етапу олімпіад предметне журі визначало переможців у кожному класі. Із всіх представ­лених предметів у Ватутінській СШ №1 20 уч­нів зайняли 1-3 місця, у Ватутінській ЗОШ №2 — 25 учнів, у Ватутінській ЗОШ № 5 – 11учнів, у Ватутінській ЗОШ № 6 – 18 учнів.  Наступним кроком був IІІ (обласний) етап змагань. Команду від міс­та представляли 33 учні.  Окремі з них були учасниками декількох предметних олімпі­ад, зокрема: Ткачук Софія, учениця 8 класу ЗОШ №5, брала участь в змаганнях з укра­їнської мови та літератури, географії, біології та математики; Кудим Каріна, учениця 11 кла­су ЗОШ №6- з економіки, екології, хімії.

 

ЗОШ № 5:

Доденко Н.М., Ткачук С., Насікан Д., Гуля А.

Оксанич О.І.   

 

 

 

ЗОШ № 2:

Назаренко О.П., Черноус І.Б.,

Орещук О.В., Успаленко О.О., Булатніков А.,

Музиченко А., Плахотнюк В., Пересунько С.

 

   Члени журі обласних олімпіад з навчаль­них предметів відзначили хороший рівень підготовки нашої команди, яка виборола 13 призових місць з 9 предметів. В олімпіаді з екології учениця 10 класу ЗОШ № 2 Музиченко Анна (учитель Черноус  І.Б.) виборола II, а Кудим Каріна, учениця 11 класу ЗОШ № 6 (учитель Лопатіна H.A.) – ІІІ  місце. В олімпіаді з історії  Плахотнюк Вікторія, учени­ця 11 класу ЗОШ№ 2  ім. М.Ф.Ватутіна (учитель Орещук О.В.) посіла ІІІ місце. Учні ЗОШ № 5 учи­тель  Насікан Дмитро (10 клас) та Ткачук Софія (8 клас) вибороли III місця в олім­піаді з географії (учитель Доденко Н.М.). Призерами обласної олімпіа­ди з математики стали Стаднійчук Владислав, учень 7 класу СШ №1 (вчитель Павленко Т.А.), який зайняв II місце та Булатніков Артур, учень 7 класу ЗОШ №2 (учитель Назаренко О.П.), який зайняв III місце. В олімпіаді з біології призові місця мають Музиченко Анна (II місце), учениця 11 класу ЗОШ №2 ім. М.Ф.Ватутіна (учитель Черноус І.Б.) та Ткачук Софія (III місце), учениця 8 класу ЗОШ №5 (учитель Оксанич О.І.). Серед пе­реможців обласної олімпіади з економіки є уче­ниця 11 класу СШ №1 Полозова Ольга (учитель Зеліневич Л.О.), яка посіла III місце. Хороші знання з іноземних мов продемонстрували учні СШ № 1 Корчинська Люба, учениця 11 класу, яка зайняла III міс­це в олімпіаді з англійської мови (учитель Бонда­ренко Н.О.) та Плохута Яніна, учениця 11 класу, яка зайняла III місце в олімпіаді з німецької мови (вчи­тель Овсієнко Т.А.). Найвищий рівень майстерності продемонструвала Пересунько Софія, учениця 8 кла­су ЗОШ №2 ім. М.Ф.Ватутіна, яка зайняла І місце в олімпіаді з трудового навчання (обслуговуюча пра­ця, учитель Успаленко О.О.) і ввійшла до складу об­ласної команди, яка захищатиме першість об­ласті у Всеукраїнському етапі олімпіади, що проходитиме у м.Кам’янці-Подільському.

 

СШ № 1:

Бондаренко Н.О., Павленко Т.А.,

Стаднійчук В., Зеліневич Л.О.,

Полозова О., Плохута Я.

 

 

 

ЗОШ № 6:

Кудим К.,

Лопатіна Н.А.

 

 

Протягом року на базі Ватутінської міської станції юних техніків працювала Ватутінська філія Малої академії наук України, яка забез­печує організацію і координацію науково-дос­лідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого роз­витку та професійного самовизначення.

У 2017/2018 н.р. працювало 5 секцій (ек­спериментальна фізика, агрономія, археоло­гія, психологія та медицина). До написання науково-дослідницьких робіт залучалися учні 9-11 класів під керівництвом досвідчених пе­дагогів міста.

Хотілося б відзначити, що перемогу на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України здобули 2 конкурсанти, які вибороли ІІІ місця, а саме: Гуля Анна, учениця 10 класу ЗОШ № 5 , в якої науковим керівником була Оксанич О.І., учитель біології та Кудим Каріна, учениця 11 класу ЗОШ № 6 (науковий керівник Лопатіна Н.А.)

Щиро вітаємо пе­реможців предметних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дос­лідницьких робіт Ма­лої академії наук України, які є гордістю закладів за­гальної середньої ос­віти міста та бажаємо їм не зупинятися на досягнутому, а долати нові вершини в засво­єнні наук.

Шарова О.О., методист міського   методичного кабінету

Від Admin