Хортинг вчить і доньку, й сина,

Щоб любили Батьківщину!

А іще він вчить завзято,

Щоб любили батька й матір!

25 лютого 2020 року на базі  Комунального закладу дошкільної освіти  №11 «Теремок» Ватутінської міської ради Черкаської області відбулося заняття з елементами хортингу «Маленькі козачата». Діти старшої групи «Ромашка», під керівництвом вихователя Наталії Кохан, з задоволенням розігрували сюжет із життя козацьких буднів, вправно виконували розминку, основні рухи базової техніки хортингу. В кінці заняття дошкільнята показали вправність та швидкість під час народної гри «Квач».

Під час занять з елементами  хортингу у дошкільнят формуються знання  про техніку виконання рухів та передається  дошкільнятам суспільно-історичний досвід. Виховна система хортингу містить вимоги етикету, дисципліну під час проведення занять, включає психічні, функціональні та вольові аспекти підготовки, що прищеплює прагнення до самовдосконалення та підтримання здоров’я дітей з раннього віку.

Виховна і філософська основа хортингу – здоровий спортивний дух людини та славні традиції козаків Запорізької Січі. Розвиток хортингу має на меті спортивне виховання сильного й здорового покоління на основі традиційних духовних цінностей українського народу.

 

Інформація методичного кабінету

 відділу освіти Ватутінської міської ради

 

Від Admin