21 лютого 2020 року на базі Комунального закладу дошкільної освіти №7 «Сонечко» Ватутінської міської ради Черкаської області пройшло заняття з музичного виховання «На гостини до будинку ноток».

Музичний керівник, Тараненко Олена Миколаївна, поставила за мету: формувати досвід музичних вражень; вчити слухати та диференціювати тембри інструментів; розвивати музичні здібності, мислення і творчу уяву; розвивати бажання та вміння втілювати у творчих рухах настрій, характер музичного образу.

Діти змусили всіх поринути в атмосферу музичного мистецтва, бо музика – це «вітаміни» не тільки для дітей, а і для дорослих. Всіх присутніх вразила  вправність виконання дітьми гри на музичних інструментах. Адже тут кожна дитина змогла виявити свої здібності, відчути себе артистом.

Музично – ігрова діяльність була  доступна всім дітям. Залучення дітей до гри на музичних інтсрументах (ложках, каштанах, горіхах) було дуже корисне для  загального художнього розвитку дошкільнят, відповідало природним потребам і можливостям дітей.

Дуже цікавим видом музичної діяльності виявилася гра на папері, під час якої розвивалися не лише ритм та тембр, а і моторика кисті рук, пластика тощо.

Педагог досягла мети – розвивати у дітей сприйнятливість як базову особистісну  якість, навчити дитину бути як споживачем так і творцем культури.

Гості та діти отримали масу задоволення від естетичної насолоди.

 

Інформація методичного кабінету

 відділу освіти Ватутінської міської ради

 

 

Від Admin