20 листопада 2019 року у Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1   відбувся захід,  присвячений подіям Української революції  1917 – 1921 років та революції Гідності  – «Народжені вмерти за Батьківщину – залишаються жити у віках».

Мета заходу полягала в тому, щоб  вшанувати   пам’ять героїв, які боролися за честь, правду, гідність і віддали своє життя за Україну; донести до підростаючого покоління інформацію  про доленосні події в історії українського народу під час визвольних перегонів 1917-1921 років та Революції Гідності;   підсилити в серцях присутніх  вогонь патріотизму і любові до рідної землі.

Під час заходу були використані відеоматеріали про український повстанський рух холодноярців, подвиг студентства в обороні Крут, революцію  Гідності у   листопаді  2013 – лютому 2014 року.

Інсценізації, вірші, пісні у виконанні учнів школи сприяли глибшому розумінню і сприйняттю мети заходу.

Увазі присутніх була представлена тематична книжкова виставка «Час плине, а пам`ять залишається», презентація книг з означеної тематики та буктрейлер,  присвячений твору В. Шкляра «Чорне сонце».

Вічна пам`ять і шана Героям, які віддали життя заради перемоги!

 

Від Admin