Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе

 

З 1 по 31 жовтня 2019 року шкільні бібліотеки міста долучилися до участі у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека – Нової української школи –простір для освітніх можливостей кожного учня».

Під час місячника були проведені масові відкриті загальношкільні заходи: у спеціалізованій школі I-III ступенів № 1 – бібліотечний флешмоб «Кидай мишку – читай книжку», бібліотечне рандеву «Віртуальна подорож у «Казковий світ Зірки Мензатюк», «Мандрівка книжковим містом» та підведення підсумків місячника «Бібліо-Оскар 2019». У загальноосвітній школі I-III ступенів № 2  ім. М.Ф Ватутіна – дублер-шоу «Бібліотекар на час», смайл – опитування «Чи є майбутнє у книжок?». Загальноосвітня школа I-III ступенів № 5 провела  бібліотечний урок «Народження книги» та вечір-присвяту до 125-річчя від дня народження О.Довженка «Він народився і жив для добра і любові». У загальноосвітній школі I-III ступенів №6  відбулись бібліоперфоменс «Літературні герої у бібліотеці», лібмоб «Радимо прочитати» та благодійна акція «Подаруй школі книжку».

З метою розвитку творчих здібностей учнів під час проведення заходів «Читаємо, малюємо, граємо» діти готували ілюстрації до улюблених книг та організували storytelling, навчилися використовувати Q-r коди для пошуку художньої літератури, навчальний статей та інформації.

Протягом місячника в загальноосвітніх школах проводився фотокрос «Я – читач шкільної бібліотеки», організовувалися екскурсії до міських бібліотек, бесіди про створення книг та перевірки стану збереження літератури «Щоб книжка жила довше!», години спілкування «Бібліотеки світу».

 Під час презентації проведеної роботи впродовж місячника, бібліотекарі на міському методичному об’єднанні 6 листопада представили свої розробки бібліотечних заходів, літературних ігор та  вікторин, з якими можна ознайомитись на сторінці бібліотеки шкільних сайтів.

 

Методист бібліотечних фондів                                Юрій НАСІКАН

 

 

 

Від Admin