74 учня закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області отримали  обласні почесні відзнаки «Відмінник захисту Вітчизни», серед яких і Нижник Владислав , учень 11 класу Ватутінської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф.Ватутіна , вчитель Воронюк  Сергій та Жовноватий Андрій, учень 11-го класу Ватутінської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 , вчитель Круть Василь.

Церемонія нагородження відбулася на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби в Україні ім. Героя України Генерал-майора І. Момота.

Участь в урочистому заході взяли голова ОДА Олександр Вельбівець, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, перший заступник начальника Центру, полковник Олександр Гаркуша, голова громадської організації «Об’єднання бійців-реформаторів» Сергій Лугеря, голова громадської організації «Реабілітація учасників АТО через спорт» Артем Лукашук.

Звертаючись до учасників дійства, Олександр Вельбівець відзначив роль юних патріотів в обороноздатності країни «Молоде покоління українців бере приклад з наших воїнів, черпаючи зі щоденних їхніх подвигів наснагу для власних звершень, бо саме ви є нашими майбутніми захисниками Вітчизни, саме на вас рівнятимуться наступники. Ваше сумлінне навчання військовій справі, тренування відваги допоможе вам стати сильнішими, наполегливішими, здатними долати труднощі і в мирному житті.

Сподіваюся, що вам не доведеться застосовувати знання у справжніх боях, але ми всі повинні добре пам’ятати і бути завжди готовими стати на захист власної землі зі зброєю в руках. Я знаю, що навчальний предмет «Захист Вітчизни», особливо з врахуванням нинішніх подій на Сході – це не просто складова навчальної програми, це – справжній урок патріотизму, відданості ідеалам демократії, загальнолюдським цінностям і зрештою – це навчальний курс, який допоможе стати вам справжніми відповідальними громадянами України. Я переконаний, що саме ви поповните лави Збройних Сил України, які й надалі стоятимуть на захисті незалежності та територіальної цілісності нашої держави»

  • -Сьогоднішні нагороди є ще одним підтвердженням того, що Україна є держава нездоланна, оскільки має таких відповідальних синів і дочок, – резюмував Олександр Іванович.

Урочистим моментом заходу стало вручення обласних почесних відзнак «Відмінник захисту Вітчизни» та полотнищ Державного прапора України учням

Показовий виступ з демонстрацією елементів військової підготовки представили вихованці військово-патріотичного гуртка «Захисник» ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей».

На завершення урочистостей учнів було запрошено на екскурсію Головним центром підготовки особового складу Державної прикордонної служби.

Щиро вітаємо кращих учнів-знавців предмета «Захист Вітчизни», які уже сьогодні своїми знаннями та вміннями довели готовність захищати Україну-неньку.

Від Admin