Одягну я зранку білу вишиванку,

Заплету  у косу  я  червоний мак,

Вмиюся  росою  з  зілля на світанку

І піду між люди так.

Хай  усі навколо день новий срічають,

Хай співають гучно радісних пісень,

Бо сьогодні свято й весело співають

Вишиванки День!!!

 

Щороку в третій четвер травня ми відзначаємо День вишиванки. Це свято направлене на збереження українських цінностей  та популяризацію українських традицій.

Цей День не є офіційним, але відзначають його як в Україні, так і за її межами. Зараз – це вже не просто вишиванка – одяг, а символ української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиванки.

Учні та педагоги освітніх закладів міста Ватутіне 16 травня приєдналися до Всеукраїнського свята Дня вишиванки.

Споконвіку вишита сорочка для українців була не просто одягом, а оберегом – символом здоров’я, краси, побажанням добра, щасливої долі і родової пам’яті.

   

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою, є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструємо не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуємо свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Протягом дня у закладах освіти було проведено безліч виховних заходів святкової тематики, а найголовніше, учнями та їх класними керівниками була створена справжня виставка української народної вишивки.

У цей святковий день у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 ім.М.Ф.Ватутіна відбувся фотоконкурс «Найкраща вишиванка» та «Найкраще фото» у вишиванці.

  

У Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 відбувся флеш-моб «Вишиванка єднає дітей України».

Учні, вчителі та батьки в День вишиванки мали піднесений настрій, адже у стародавньому одязі всі відчували гордість за приналежність до українського народу.

 

Дорогі друзі! Шануймо народні звичаї та стародавні українські традиції!

 

Методист методичного кабінету

відділу освіти Ватутінської міської ради

Лєдок Л.В.

Від Admin