13 лютого 2019 року Ватутінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2       ім. М.Ф.Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області приймала гостей міського методичного семінару – практикуму для заступників директорів закладів загальної середньої освіти міста на тему: «Навчання в Новій українській школі на основі учнівських запитів через дослідження». В його роботі взяли участь Бурбело Сергій – начальник відділу освіти, Жовновата Наталія – завідувач міського методичного кабінету, Шарова Оксана, Лєдок Лариса, Міненко Оксана, Бойко Валентина – методисти методичного кабінету, Губарькова Наталія – головний спеціаліст відділу освіти,  заступники директорів шкіл.

Роботу засідання керівників освітніх осередків міста розпочато відвідинами рекреації молодших школярів ЗОШ №2. Вчитель 1-В класу Дрючило Олена зі своїми вихованцями презентувала цікаву і змістовну ранкову зустріч з теми тематичного тижня «Спорт». Разом з нею в налаштуванні учнів на освітній процес приймала Михайленко Оксана  – практичний психолог закладу.

Шаповал Валентина, яка є класним керівником 1-Б класу, провела урок з теми «Спорт» на занятті «Я досліджую світ», освітні технології, на якому учні виготовляли паперове спортивне взуття.

Закінчили огляд роботи вчителів перших класів школи відвідинами  навчального кабінету 1-А класу, де класний керівник, методист методичного кабінету міста Клопотенко Ніна представила відповідно оформлене освітнє середовище, поділилась власним досвідом і враженнями від нових умов праці в 1-му класі, який з вересня 2019 року працює відповідно до реформувань за Новою українською школою.

Головним питанням для розгляду став виступ методиста методичного кабінету, вчителя початкових класів Ніни Григорівни «Нова українська школа. Модельні програми. Планування тематичного тижня на запитах дітей». Важливе місце в освітньому середовищі навчальних закладів в оновленій українській школі стане використання інноваційних технологій.

 

Заступник директора з навчально – виховної роботи Воронюк Сергій поділився з присутніми досвідом впровадження гаджетів в роботу школи на сучасному етапі і в перспективі.

Про реалізацію учнівських запитів через роботу з обдарованою, здібною та талановитою молоддю розповіли досвідчені вчителі школи. Черноус Ірина, яка викладає біологію в основній і старшій школі, розповіла про збільшення учнівського інтересу саме до еколого – природничих дисциплін, про запити випускників, які обирають до вступу заклади медичної та екологічної освіти, спрямовані саме на вивчення біології, хімії, фізики, екології. Вона продемонструвала результативність роботи з такими учнями, які є досить вмотивованими до вивчення саме цих дисциплін. До неї приєдналися з виступами вчителі обслуговуючої та технічної праці Олена Олександрівна та  Олег Іванович. Вони представили досвід гурткової роботи з дітьми, що виявили бажання поглибити свої знання і навики з певної теми навчальних технічних дисциплін.

                

До огляду присутнім було надано звіт-презентацію за різноманітними напрямками виховної роботи, який здійснюється у закладі під керівництвом заступника директора з виховної роботи Шарової Людмили та педагога – організатора Гончарук Олени. Їхній виступ супроводжувався переглядом відеопрезентацій, фотоматеріалів, створеної ними у співпраці з учнівським активом соціальної реклами, роликів про життя сучасних школярів.

Підведенням підсумків семінару стало обговорення нової моделі сучасного випускника закладу загальної середньої освіти. В обговоренні акцент робився на те, що головним завданням школи стає підготовка сучасного випускника, який є особистістю, інноватором і патріотом, повинен бути адаптованим до життя в сучасному світі.

Від Admin