30 листопада 2018 року в дошкільному навчальному закладі №11 «Теремок» загального розвитку Ватутінської міської ради Черкаської області відбувся семінар – практикум  на тему: «Виховуй дитину так, щоб у неї були цінносі душі».

На захід були запрошені  завідувач методичним кабінетом відділу освіти Жовновата Н.Я., методист з питань дошкільної освіти міста Ватутіне – Калиушко Л.В. , методисти  та вихователі  закладів дошкільної  освіти міста.

Вихователь – методист Сівак М.Г. підготувала презентацію, в якій звернулася до спадщини видатних педагогів, які в своїй роботі велику увагу приділяли вихованню у дітей доброти та милосердя.

Вихователі старшої групи Кудим Н.О. та Колохова А.С. презентували відео-звіт в якому показали свою роботу з вихованцями у різних видах діяльності щодо виховання у дітей морально-етичних цінностей.

Організатори семінару ставили перед собою мету сприяти усвідомленню педагогами необхідності виховання у дошкільнят духовно-моральних цінностей таких як чуйність, доброзичливість, милосердя, співчуття, порядність. Адже «Виховання серця – це цілий світ турбот і тривог, про які, ми дорослі, ніколи не повинні забувати, щоб у дитячій душі стверджувалися співчуття, жалість, доброта до всього прекрасного, що є в світі і насамперед до людини» говорив В.Сухомлинський.

У ході семінару педагогам були запропоновані практичні завдання, які виконувалися за допомогою ігрових методів. Вони допомагають розвивати творчий потенціал, комунікативні вміння, навички спілкування та узгодженої роботи.

Від Admin