Традиційно, у жовтні 2018 року шкільні бібліотеки міста долучилися до участі у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини».

З метою організованого проведення бібліотечних заходів було розроблено плани  проведення Місячника. До проведення заходів долучилися учителі, класні керівники, педагоги-огранізатори, заступники директорів з виховної роботи. Серед заходів, які проходили в рамках Місячника були використані  традиційні та інноваційні форми групової та масової роботи.

Нетрадиційним був початок місячника: у ЗОШ № 6  проведено ліб-моб «Золоті розсипи мудрості», під час якого юні читачі отримали міні-книжечки з оповіданнями В.Сухомлинського», старші учні ознайомилися з правилами поведінки з брошури «10 неможна В.Сухомлинського», а вчителі пригадали «Афоризми» видатного педагога, у ЗОШ № 2 – розпочався місячник «Днем відкритих дверей», під час якого  відвідувачі бібліотеки спробували себе в ролях радіоведучих.

В рамках проведення місячника будо організовано ряд заходів присвячених 100-річчю від Дня народження В. Сухомлинського: книжково-ілюстративні виставки, виховні заходи – казкотерапія «Зачаровані казкою!» (В.О. Сухомлинський для дітей), інформаційні відео-перерви для учнів 9-11 класів про життя і творчість В.О Сухомлинського, ранкові зустрічі біля книжкових викладок, віртуальні виставки «Вічний слід на Землі», «Новинки для підлітків», літературні ігри «У кожній казці – мудрості перлина» та флеш-моби «Продовж казку». Масовий захід «Читаю,бачу, малюю», об’єднав учнів середньої ланки, які виступили в ролі мистецької групи, котра відшукувала «оповідача» та «художника» для кастингу.

Окрім  цього були проведені інші масові відкриті загальношкільні заходи: літературно-мистецька вітальня «Поетична осінь» – зустріч з поетесою Солончук Л.Л. та  творчі розваги «Читати. Грати. Творити. Малювати» (СШ № 1); літературна  гра «Впізнай літературного героя», флешбук «Моя улюблена книга», вікторина «Про мову жартома» та «Читацький Х-фактор» (ЗОШ № 5), бібліотечний урок (ЗОШ № 2) та свято посвяти у читачі (СШ № 1) «Мандрівка книжковим містом». Організовувалися екскурсії до бібліотеки, бесіди про створення книжки та перевірки стану збереження літератури, години спілкування про «Виникнення книгодрукування».

Традиційним було проведення благодійної акції «Шкільна бібліотека – нова домівка для твоєї книги».

З метою розвитку творчих здібностей учнів проводилися виставки малюнків до прочитаних книг  «Кольорова феєрія» (СШ № 1), «Людина починається з добра» (ЗОШ № 6), майстер-класи з  виготовлення об’ємних композицій та рукоділля «Знаєш, умієш – навчи іншого» (ЗОШ № 2), з основ художнього мистецтва «Чудернацькі вироби з паперу» – бук фолдінг за участю керівника гуртка СЮТ Бойко В.Ю. (СШ № 1) .

 

Фото «Зачаровані казкою»

Книжкова виставка «Школа – це насамперед  книжка» ЗОШ № 6

Бібліотечний урок «У кожній казці – мудрості перлина» (ЗОШ № 6)

Екскурсія «До країни чудес» (ЗОШ № 2)

Ранкові зустрічі у ЗОШ № 2

казкотерапія «Зачаровані казкою» (СШ № 1)

Книжкова виставка СШ № 1

 

Від Admin