Акціонерне товариство «Ватутінський комбінат вогнетривів» – єдине підприємство в Україні, яке стало учасником «European Minerals Day» (Європейського Дня мінералів).

22 вересня організація відкрила свої двері та запросила учнів 9-11 класів нашого міста на екскурсію до майстерень, взяти участь у проведенні дидактичних занять навколо біорізноманіття та відвідати виставку до Дня корисних копалин.

Екскурсія розпочалась з Мурзинського каолінового кар’єру. Тут учні ознайомились з процесом підготовки та розробки території перед видобутком цінного мінералу.

 

Далі була екскурсія по заводу та виробництву. Учні були дуже зацікавлені та допитливі, не соромились задавати питання.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

«Я учениця випускного класу, стою на порозі вибору професії. Тому для мене ця екскурсія стала не тільки цікавою, але й корисною», – запевняє учениця 11 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Валерія Чиженко.

Після екскурсії на учнів чекали пізнавальні конкурси та вікторини.

«Цей день мені запам’ятався надовго. Такий насичений та пізнавальний. Звичайно, я знала, що в нашому місті є комбінат вогнетривів, але ніколи не уявляла, що там відбувається такий складний і водночас цікавий та корисний виробничий процес», – коментує  одна з учениць.

Попович Анастасія,

член інформаційного центру ради «Лідер»

Ватутінської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6

Від Admin