Непомітно минуло літо, і на порозі вересень. Він приніс із собою червоні кетяги калини, жовті капелюхи соняшників, різнобарв’я квітів, трав і прекрасне свято – День знань.

        Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів та учнів цей перший день осені постає в пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника і початком сходження до вершин країни Знань. У цей день усі навчальні заклади привітно відкривають двері для своїх учнів та їхніх батьків, запрошують на свято.

     День знань символізує завершення літніх канікул та початок нового навчального року, що викликає у школярів одночасно і сум, і радість. З одного боку, їм так не хочеться прощатися з сезоном відпочинку та розваг і знову дисципліновано «гризти граніт науки», а з іншого — нарешті можна зустріти улюблених педагогів, однокласників, розповісти про літні пригоди та зануритися у цікавий світ інформації і нових знань.

      1 вересня на урочистих лінійках до Дня знань представники відділу освіти Ватутінської міської ради привітала всіх учнів міста з цим довгоочікуваним святом, вручили нагороди, побажали першокласникам та випускникам міцного здоров’я, успіхів у навчанні, мирного неба над головою, а вчителям, батькам натхнення, терпіння і підтримки учнів у засвоєнні нових знань.

           1 вересня 2017 року в м.Ватутіне 171 першокласник вперше переступили поріг загальноосвітніх навчальних закладів, а на останню сходинку «країни знань» піднялися  77  випускників 11 класу.

         Саме в цей день, 1 вересня,  класними керівниками 1-11 класів проведено уроки мужності з метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, поглиблення знань школярів з історії України, готовності до виконання громадянського обов’язку.

      Класні керівники провели свій перший урок на тему: «Україна-моя Батьківщина. Україна – єдина країна», «Україна на карті Європи», «Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки…», « Україна – европейська країна», «В Європу з Україною в серці», «Україна і Європейський союз», «Чи знаєш ти європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе».

        Ми – єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, ми прагнемо одного – спокою, миру та чистого блакитного неба над головою.

Від Admin