День Вишиванки

       20 травня відзначається  Всесвітній День Вишиванки. Цього дня заведено одягати українське традиційне вбрання та вітати один одного з святом. Його мета – сприяти єдності, відродженню українських традицій. Вишиванка для українців – це унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. Такий одяг яскраво відображає колоритну національну традицію.

     Традиція відзначати це неофіційне свято започаткована 15 років тому, тобто у 2006 році, студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк. Ініціативу підтримали студенти і викладачі закладу. З того часу кожного року, у третій четвер травня, всі бажаючі у нашій країні та за кордоном одягають барвисті вишиванки на роботу і навчання, адже українська вишита сорочка є символом національної ідентифікації та національної гордості, нашим генетичним кодом, який єднає українців по всьому світу. У містах і селах проходять масові заходи, флешмоби.

        Цьогорічний святковий День запропоновано присвятити українській традиційній музиці та екологічним проблемам і провести онлайн флешмоби.

        Учнівська молодь нашої громади одягли яскраві вишиванки і тим самим вшанували українські традиції і культуру, налаштувалися на позитивні емоції, добрі думки, творчу працю та долучились до онлайн-флешмобів.

Україно, одягни вишиванку,
Пригадай, як колись було.
Її гордо носило місто,
І пишалося кожне село.
Україно, носи вишиванку,
В будні і свята носи.
Бо ніде не знайдеш більше в світі
Неповторної диво краси.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/100015045875504/videos/1126027357908783/

Від Admin