18 травня  2021 року в режимі онлайн відбулося   засідання Ліги старшокласників Ватутінської громади за участю Дарини Линник, президентки Ліги старшокласників, лідерів навчальних закладів та їх наставників.

Привітала учасників засідання Лариса Лєдок, консультант комунальної установи «Ватутінський центр професійного розвитку педагогічних працівників Ватутінської міської ради Черкаської області», яка акцентувала увагу присутніх на проведенні заходу в онлайн-режимі, як одному з найбільш прогресивних та ефективних засобів комунікації, що дає можливість залучення широкої аудиторії та високий ступінь інтерактивності.

Повідомила присутніх, що 14 травня  2021 року відбулася  обласна звітно-виборча   конференція Ліги старшокласників Черкащини. Під час самопредставлення «Чому саме Я» виступили 14 претендентів від районів Черкаської області. Шляхом  відкритого голосування та прямої трансляції відбулося обрання нового президента Ліги старшокласників Черкащини та його заступників.

Президенткою стала Дарина Линник, учениця КЗЗСО «Ватутінський ліцей І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області».

Всі присутні міського засідання привітали новообраного президента Ліги старшокласників Черкащини  та побажали успіхів, натхнення, наполегливості у роботі, нових цікавих та творчих  ініціатив.

Лариса Лєдок зазначила, що робота Ліги старшокласників продовжує традиції та напрацювання попередників і з честю справляється з поставленими завданнями та є прикладом для заохочення інших.

Лідери Ліги вчаться співпрацювати на рівні з дорослими, висловлювати свою точку зору, пропонувати шляхи вирішення тих чи інших проблем у суспільстві.

Лідери беруть активну участь в інтернет – проекті Ліги старшокласників «Ми – патріоти Черкащини», які розміщуються  на Веб-порталі КНЗ «Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР».

Відповідно до Програми розвитку патріотичного виховання населення Черкаської області та  Регіональної програми духовного розвитку Черкащини її  діяльність спрямовується у 6 основних напрямках:

  • «Пишаюся тобою, рідний краю!»
  • «Патріоти на захисті Батьківщини»
  • «Збережемо природу заради майбутнього»
  • «Покращуємо життя місцевої громади»
  • «Бути здоровим – це здорово!»
  • «Я – свідомий громадянин України».

Зокрема, за участю Ліги старшокласників проведено просвітницькі заходи без виходу із дому в мережі Інтернет у форматі челенджів, онлайн-флешмобів, онлайн-акцій, інтернет-конкурсів, відеоконференцій, інтернет-екскурсій, а саме: у рамках челенджу «1939-1945 Пам’ятаємо. Перемагаємо» , «Мак – символ Перемоги»; кожен заклад освіти записав коротке відео із символічною квіткою маку в руках, зі словам «Ми пам’ятаємо»;  долучилася до обласного челенджу «Чорнобиль не має минулого…»  #Чорнобиль-35 .

Запланували  флешмоби  до Дня вишиванки, Дня Конституції України та святкування 30- річчя  Дня Незалежності України.

     Дарина з Лідерами Ліги старшокласників провели соціальне опитування учнівської молоді Ватутінської громади та опрацювала матеріали:  “Проблеми та виклики Ватутінської громади”.

 

 

 

Висновок дослідження: “Ми загрузли у цих проблемах, сприйняли їх як належне та перестали розвиватися.  Як на мене, це і є найбільшим нашим викликом!” – зазначила Дарина .

Провели рефлексію за допомогою онлайн-конструктору тестів  Mentimeter: «Ваші очікування та побажання щодо роботи Ліги старшокласників у навчальному році». Лідери висловили свої думки та побажання, спланували роботу, визначили пріоритети.

 

 

Консультанти

КУ «ВЦПРПП ВМР ЧО»

Від Admin