«Збережемо пам’ять, збережемо правду». Під таким гаслом цього року проходили заходи до 87-х роковин Голодомору 1932-1933 років та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

  

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодоморів 27 листопада 2020 року в усіх закладах освіти були проведені уроки та заняття пам’яті під гаслом «Збережемо пам’ять, збережемо правду».

Також в закладах загальної середньої освіти було проведено:

Тематичні уроки: «Голодомор та його наслідки для українського суспільства» (ліцей №1); «Голгофа голодної смерті» (ліцей №2); «Голодомор мовою фактів» – захід проведено в міському історичному музеї (ліцей №5); «У той рік заніміли зозулі» (ліцей №6).

Інформаційні хвилинки: ««Скорботні 33-ті»; Запали свічку пам’яті», «Хліб на вагу золота»; «Страшні роки голодомору» для учнів 1-9 класів.

Урок – реквієм «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав» (ліцей №5).

Виховні години за темами: «Пам’ять, що рятує. Голоси правди» (ліцей №1); «Вогонь скорботи в серці навіки» (ліцей №2); «А свіча плакала в скорботі» (ліцей №5); «Голод в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди…» (ліцей №6).

Показ тематичних фільмів з метою широкого висвітлення подій, пов’язаних з голодоморами: короткометражний фільм «Червоне намисто», документальний фільм «Великий голод», мультфільм «Голодний дух», документальний фільм «Голодомор. Хлібна гільйотина», подорож до віртуального музею Голодомору в Україні та презентація «Україна пам’ятає!». Книжково-ілюстративні виставки літератури «Забуттю не підлягає» (ліцей №2), «Вічні дзвони  голодомору» (ліцей №5), «І свічка плакала в скорботі» (ліцей №1), «Голодомор в Україні – злочин проти народу» та     постійно діюча віртуальна виставка на сайті освітнього закладу «Літопис нашої біди – забуттю не підлягає» (ліцей №6). Перегляд та обговорення художнього кінофільму «Голод» (за мотивами роману В.Барки «Жовтий князь» (ліцей №2).

Від Admin