З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги  до мови свого народу з 12 по 16 листопада 2019 року були проведені шкільні та міський етапи Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в яких взяли участь 1117 учнів 3-11 класів шкіл міста. Розпочався Конкурс святковими лінійками: «Розвивайся, наша мово» та виховними годинами: «Рідна мова  калинова»,  «Кожному миле своє слово», «Слово-зброя». Під час Конкурсу в загальноосвітніх школах були проведені:

– Урок-змагання «Сходження на олімп Мовознавства» (школа № 2);

– Мовна гра-конкурс «Зашифруй слова» (школа№1);

– Конкурс читців «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» (школа № 2);

– Поетичний коктейль «Звучи,  наша мово, над світом крилато!» (школа № 2);

– КВК «Я знаю силу слова» (школа № 2);

– Урок-диспут «Вчити себе самого – благородна справа?» (школа № 2);

– Подорож до кінозалу – перегляд документального фільму «П. Яцик – меценат і патріот» (школа № 1,2);

– Мовне свято «Розвивайся, наша мово!» (школа № 5);                                                                                              – Мовознавча гра «Найрозумніший» (школа № 6);

– Флешмоб «Я люблю українську» (школа № 1);

      

      

У бібліотеках шкіл проведені: книжкові виставки  «Писемність та мова – жива плоть, яка створювалась мільйонами поколінь»,  інформаційні повідомлення,  бібліографічні огляди, огляди літератури: «Українець, який відмовився бути бідним»,  «І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь».          

16 листопада 2019 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1  відбувся міський етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 27 учнів-переможців шкільного етапу. Кращі з них будуть представляти місто на обласному етапі Конкурсу, що відбудеться 30 листопада в м. Черкаси.

Від Admin