Коли дерева одягають свої ніжні біло – рожеві шати, людство відзначає Міжнародний День Землі – 22 квітня. З метою об’єднання населення планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернення уваги людей до проблем екології нашої планети, які наразі вкрай важливі.

 

Кожного року ЗДО № 8 «Зірочка» долучається до цього дійства. Родзинкою цього разу стало проведення екологічного квесту. Квест – це змагання, зазвичай ігрового характеру, в ході якого гравці ( квестори) виконують заздалегідь підготовлені завдання для досягнення певної мети. Даний захід став своєрідним ланцюжком у межах проекту «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку».

                           

Першими на стежину допомоги Матінки-Природи вийшли юні квестори молодшої групи «Казка» на чолі з вихователем Зіменко О.Л. та помічником вихователя Лабецькою О.І.

Мапа скарбів дозволила діткам в цікавій формі виконати безліч інтригуючих завдань: знайти помилки, які допустили хлопчики, що прийшли відпочивати на річку у вірші С.Михалкова «Прогулянка». Посіяти насінинки – подружки для самотньої квіточки, моделювання ситуацій за допомогою сонячного світлофора, фруктовий сад очистити від сміття за європейськими стандартами. Діти  добре знають, що в пакет синього кольору збирають папір, а жовтого – пластик. Хочеться зазначити, що дошкільнята в підсумку гри відчули себе справжніми рятівниками і охоронцями нашого величезного будинку під назвою «Земля».

                            

Креативний маршрут квесту чекав і малечу з групи «Чомусики», які вирушили в подорож – пошук жучка – сонечка разом з вихователем Лисюк Л.І. та помічником вихователя Красовською Г.І. Діти зустрілися з Совою – мудрою головою, сумним слоником, Зайчиком – вуханчиком, мандрували чарівною доріжкою, стрічкою-стежинкою.

Під гаслом «Ми діємо не тому, що боїмося наслідків екологічних проблем, а тому, що хочемо жити у кращому світі» пройшли квести і в групах «Козачата-сонячні зайчата» ( вихователі Броварська О.П., Ганич А.О., помічник вихователя Вельган Т.І.), «Ромашки» (вихователі Лещенко Т.В., Шаповал В.П.), «Калинка» (вихователь Степаненко В.П., помічник вихователя Пересунько Л.А.).

Шановні батьки, жителі славного містечка Ватутіного! Давайте дослухаємося до слів наших дітей та онуків:

«Поки жити планета ця буде,

Поки світ ще в полоні краси

Бережіть же красу її, люди,

Веселкою сяє хай крапля роси!»

 

Шульц  С.М.

Вихователь-методист

Від Admin