25 січня 2019 року на базі відділу освіти Ватутінської міської ради відбувся навчальний семінар «Особові справи із 2019 року ведемо по-новому», який пройшов у формі презентації, яку підготувала методист з питань кадрової роботи методичного кабінету Валентина Бойко.

Участь у ньому взяли керівники навчальних закладів міста,  їх заступники та відповідальні за ведення особових справ у закладі, начальник відділу освіти.

Семінарське заняття розпочалося тим, що Валентина Бойко ще раз нагадала слухачам, що особова справа працівника – це сукупність документів, що містять найповніші відомості про його трудову діяльність і біографічні дані та для яких працівників “обов’язкових” категорій вони заводяться.

                       

Звернула увагу на те, що до 25.07.2018 перелік документів особової справи нараховував 12 позицій. Після 25.07.2018 їх стало 25. Нова редакція Правил № 1000/5 прибрала з переліку два пункти й додала 15.

Методист наголосила на тому, що віднині в особових справах відбиватимемо всі основні віхи кар’єрного поступу працівників: прийняття, переведення, сумісництво, звільнення. Цей ланцюжок регулярно доповнюватимемо копіями документів про заохочення, увійшла до питань особової справи й зміна біографічних даних, до копій документів про освіту потрібно долучати копії документів про науковий ступінь, вчене звання, підвищення кваліфікації, стажування, атестації, в особових справах зберігатимемо й підстави для пільг — у копіях, особу працівника в особовій справі посвідчуватиме копія паспорта, до неї слід додати копію облікової картки платника податків та копію військового квитка. Нові особові справи всебічно висвітлюватимуть  професійний вишкіл працівників.

За наведеним алгоритмом слухачі семінару зможуть не лише формувати особові справи для нових працівників, а й провести внутрішній аудит вже сформованих справ.

Наприкінці семінару учасники отримали роздаткові матеріали для використання в роботі (порівняльний склад документів особової справи до та після 25.07.2018, форми облікових документів особової справи, чек-ліст документів особової справи, ілюстровані 5 правил ведення особових справ,5 правил обліку та зберігання особових справ).

Навчальний семінар Особові справи ведемо по-новому (презентація)

Від Admin