Девізом нашої роботи були слова В.Гюго

« Для мене не важливо, на чиєму боці сила,

важливо те, на чиєму боці право».

 

Діти – майбутнє кожної країни. Від ставлення до дітей, розуміння їх проблем, інтересів, потреб, стану охорони дитинства залежить доля кожної дитини і країни в цілому.

Тому, 20 листопада 2018 року,  у Ватутінському ЗДО №7 «Сонечко» відповідно річного плану вихователем – методистом та практичним психологом було проведено семінар – практикум «Попередження домашнього насильства», у якому взяли участь педагоги закладу.

Мета семінару – привернення уваги педагогів до актуальної проблеми подолання насильства в сім’ї як до порушення прав людини і залучення всіх громадян до боротьби з цим явищем                         .

У ході семінару ведуча з’ясувала як педагоги розуміють термін «насильство» та що воно для них означає. Обговорили проблему як себе поводити, що робити якщо насильство вже скоєно. Кожен вихователь мав можливість висловити свою думку: «Що треба робити сьогодні всім нам, щоб захистити дітей від жорстокості та насильства…»

Під час заходу присутні отримали вичерпну інформацію стосовно видів насильства, форми прояву жорстокого поводження, в тому числі в родині,

Учасники заходу взяли активну участь у обговоренні, наводили життєві приклади щодо фактів та форм прояву сімейного насильства та дійшли спільної згоди про те, що оперативне інформування надасть змогу вчасно виявити осіб, в тому числі і дітей, які потерпають від жорстокого поводження та здійснити захист їх прав.

Директор наголосила: якщо Ви самі зіткнулися з проявами сімейного насилля, не замовчуйте проблему, звертайтесь до адміністрації та практичного психолога закладу, які завжди, разом із соціальними службами міста, готові допомогти.

Психологом було розроблено та роздано учасникам семінару пам’ятки про алгоритм дій       вихователя при виявленні жорстокого поводження з дітьми.

 

Від Admin