Кожного року в усіх куточках Землі 21 вересня відзначають Міжнародний день миру. В Україні День миру закріплено відповідно до Указу Президента України № 100 від 5 лютого 2002 року.

Тема Міжнародного дня миру в 2018 році – «Право на мир: 70 років Загальної декларації прав людини». Мета заходів входить до переліку 17 цілей в галузі розвитку, які були одноголосно прийняті 193 державами і передбачають сприяння побудові миролюбних і відкритих товариств в інтересах сталого розвитку, забезпечення доступу до правосуддя.

Для деяких з нас мир – це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, наші діти ходять до школи. Там, де підвалини суспільства міцні, безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися. Проте, для дуже багатьох людей у сучасному світі цей дар – не більше ніж казкова мрія. Вони живуть в кайданах атмосфери нестабільності та страху, відчаю.

Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Цей день покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього. Свято відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/55/282.

ООН використовує святкування Дня миру для залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру, для того, щоб спонукати людей до осмислення проблем миру, обміну інформацією  та практичним досвідом діяльності по його досягненню.

До відзначення Дня миру щороку долучаються учні всіх навчальних закладів України.

Учні 1-11-х  класів  нашого міста приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру» під гаслом   «Право на мир 70 – річниця Загальної декларації прав людини».

       В закладах освіти проведено  виховні заходи, а саме:

  • уроки миру: «Україна бажає миру», «Мир на землі – це щастя і любов», «Хай буде мир віднині і довіку!», « Хай буде мир й замовкнуть війни злі»,  «За мир в усьому світі», «Лист про мир»;
  • виховні години на теми:  «Білий голубе миру не забудь про Україну», «День миру», «Мир на землі-радість у родині», «Безцінне слово – Мир, страшне слово – війна»;

  •  загальношкільний урок миру: «Діти України за мир на планеті» (ЗЗСО №1);
  • години спілкування «Збереження миру – обов’язок чи життєва необхідність?», «Під мирним небом»,  «Мир на землі – радість у родині»;
  • флешмоби: «МИР»; «Мирне коло-дружнє коло» (ЗЗСО №1), «Діти усього світу, єднайтеся!» (ЗЗСО № 6);

  • акція «Подаруй голуба» виготовлення паперових голубів;

  • виставка малюнків: «Голуб миру над Україною» (ЗЗСО №1);
  • акція «Намалюй мир», «Хай буде мир на всій землі» (ЗЗСО № 2); «Розфарбуй слово «МИР»»,  «Голуб миру»  (ЗЗСО № 6);

Відбулася виставка «Ми за те, щоб мир був на землі для усіх дітей на цілім світі» (ЗЗСО № 6).

В закладах дошкільної освіти пройшов конкурс малюнка на асфальті  «Хай буде мир на всій Землі».

Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

     Миру вам та вашій родині!

     І нехай кожен день буде присвячений тільки йому!

 

Методист МК з виховної роботи

Лєдок Л.В.

Від Admin