День знань у місті Ватутіне

відзначали по-новому

       Цьогоріч у школах «Свято першого дзвоника» відбулося у новому форматі. За дорученням голови обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка для навчальних закладів Черкащини було розроблено рекомендації щодо проведення свята у формі квестів, флешмобів та ігрових заходів.

      Так, зокрема, в закладах загальної середньої освіти міста Ватутіне 03.09.2018 відбулися  урочисті інноваційні заходи з нагоди  Дня знань, а саме:

  • Ватутінська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 – «Свято першого дзвоника»;

                  

  • Ватутінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна –

Свято «Школа дітей зустрічає» ;

                 

  • Ватутінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 – флеш-моб «Подорож у країну знань»;

  • Ватутінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 – «Свято першого дзвоника».

 Після урочистостей для школярів початкової ланки навчальні заняття розпочалися з розважальних конкурсів та вікторин, де вони змогли не тільки набратися позитивних емоцій, але й адаптуватися до шкільного життя в невимушеній дружній атмосфері.

Перший урок для всіх учнів закладів загальної середньої освіти був присвячений темі патріотизму:

          – «Мій краю рідний, моя Україна»,  « Україна – моя Батьківщина», « Я люблю свою країну» , «Діти об’єднують Україну» , «Любіть Україну, як сонце любіть…»,  «Ми за мир на всій землі» (1-4 кл);

      – «Україна  починається  з  тебе…», « Україна – європейська країна»,  квест «Розкажемо Європі про себе» (5-6 кл);

      – «Ми особливі», «Розкажемо Європі про себе», «З Україною в серці»  (7 кл);

       – «Я – громадянин України – європейської країни», « Українці серед інших європейських націй» (8-9 кл);

       – «Ми – майбутнє України», «Прагнемо миру!»,  «Відносини Україна – ЄС: умови і перспективи» (урок-спілкування  9-11 кл).

       Щиро вітаємо з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

        Бажаємо усім школярам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті, а сприятимуть цьому – високі стандарти української освіти, рівні можливості в її здобутті для кожної дитини.

        Найщиріші слова подяки – вчителям, які щедро діляться з вами своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя. Нехай цьогорічний вересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину!

Зі святом, дорогі друзі!

Методичний кабінет

відділу освіти

Від Admin