7 лютого 2018 на базі закладу дошкільної освіти №7 «Сонечко» комбінованого типу Ватутінської міської ради відбулись педагогічні читання, які сприяють більш глибокому усвідомленню ідей педагогів – класиків. У заході взяли участь педагоги всіх закладів дошкільної освіти міста Ватутіного.

     З привітальним словом виступила завідувач методичного кабінету Жовновата Наталія Яківна, яка побажала учасникам творчих успіхів та натхнення.

     Вихователь – методист ЗДО №11, Сівак Майя Григорівна, розкрила тему «Використання ідей Захаренка О. А. у сучасному навчальному закладі». По закінченню промови педагогам був представлений слайдовий показ з презентацією роботи над цією темою в закладі.

     Наступною виступала вихователь – методист ЗДО №7, Зубрицька Ірина Володимирівна, яка розповіла про творчість Івана Дмитровича Беха та його рекомендації для всебічного і гармонійного розвитку дошкільників. Доповідь була доповнена яскравими та різноманітними практичними прикладами з освітнього процесу на старшій віковій групі, які впроваджує вихователь, Недопас Світлана Миколаївна. Педагоги довели, що впровадження в сучасну практику роботи освітніх закладів особистісно-орієнтованої моделі навчання висуває потребу по-новому підходити до проектування навчального середовища, обирати нестандартні методи та форми залучення дошкільнят до різних видів діяльності, що в свою чергу передбачає глибоке і різнобічне вивчення пізнавальних та творчих здібностей дітей.

     Шульц Світлана Миколаївна, вихователь – методист ЗДО №8, розкрила ідеї Вальфдорської педагогіки для розвитку сучасного дошкільного закладу. Вона ознайомила слухачів з програмою «Вальфдорської педагогіки», де визначила як її позитивні реалії, так і певні мінуси. А вихователь цього ж закладу, Зіменко Олена Леонтієвна, розвиваючи запропоновану тему, познайомила слухачів із однією з складових даної педагогіки – евритмією, яку впроваджувала в практику своєї роботи. 

  Вихователь ЗДО №6 розповіла про творчі форми роботи відповідно ідей Василя Сухомлинського: «Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського – невичерпне джерело морально-етичного виховання дітей» Вона констатувала, що педагогічна спадщина Василя Сухомлинського – наше всенародне багатство. Кожне покоління педагогів звертається до неї як до невичерпного джерела досвіду та натхнення, вона втілює в собі перевірені практикою педагогічні ідеї, знахідки та рекомендації, що не втрачають актуальності й сьогодні. Особливо цінними є твори письменника у морально-етичному вихованні дітей дошкільного віку, адже теми, порушені в цих оповіданнях та казках, доступні для дитячого сприймання й розуміння. 

     По закінченню Педагогічних читань був проведений круглий стіл, у якому взяли участь методист методичного кабінету Калиушко Людмила Вікторівна, директор ЗДО №7 Дзісяк Любов Василівна…. Слухачі дійшли висновку яка складна, важка та надзвичайно відповідальна робота вихователя, але кропітка праця Великих педагогів використовується і у сьогоденні. Їх наробки спонукають вихователів до збагачення змісту своєї професійної діяльності цікавими ідеями.

     Повторити шлях інших звичайно неможливо, тож кожен з нас, педагогів, обирає власний педагогічний шлях, керуючись гуманістичними ідеями, торуючи шлях до сердець своїх вихованців.

     Висновком стали слова: «Майбутнє наших дітей, нашого народу в руках Педагога, в його золотім серці». Тож, побажаємо нашим педагогам творчого натхнення, радості, любові до своєї професії.

Від Admin