14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці відзначаються свята – День українського козацтва та День захисника України.

   

Продовж тижня, напередодні цих свят, в комунальному закладі дошкільної освіти №7 «Сонечко» проходили тематичні заходи з метою формування у дітей активної громадянської позиції та національно – патріотичної свідомості, вшанування мужності та героїзму захисників незалежно від їх статі.

Дата Тема дня
12.10.2020 Відкриття тематичного тижня «Люди мужніх професій» (бесіди з дошкільнятами з акцентом на професію воєнних, розгляд ілюстрацій, розповіді вихователя, читання художньої літератури тощо)
13.10.2020 Музично – спортивні розваги :

«Козацькому роду нема переводу» (старші та середні групи – кожна окремо)

15.10.2020 Бесіда з дітьми на тему: «Свято покрови захищає козаків». Мета – ознайомити дітей з народним святом Покрови, українським козацтвом та традиціями українського народу
16.10.2020 Дидактичні, сюжетно-рольові ігри

Заняття з циклу «Історичні цікавинки»

Розгляд ілюстративних матеріалів

 

Зі святом козачим ми Вас вітаєм!

Відваги, любові щиро бажаєм!

Бути мужнім і гідним держави своєї,

Відважними нащадками країни всієї

 

Дошкільнята разом з педагогами гортали героїчні сторінки історії українського козацтва, поринали в минуле та побут українського народу, вшановували героїв – захисників держави.

Малюки співали пісні про рідну землю, декламували вірші, показуючи щиру повагу до захисників України та гордість за них. Під час музично – спортивної розваги «Козацькому роду нема переводу» показали свій козацький дух, витривалість, спритність та стійкість.

Колектив та вихованці закладу дошкільної освіти №7 «Сонечко» щиро вітають захисників зі святом, бажають здоров’я, оптимізму та незламного духу!

  

Від Admin