23 червня 2021 року консультанти комунальної установи «Ватутінський центр професійного розвитку педагогічних працівників Ватутінської міської ради Черкаської області» Лариса Лєдок та Ніна Клопотенко провели навчально – практичний тренінг «Використання розширених сервісів Google»  для педагогів КЗЗСО І-ІІІ ступенів “Ватутінський ліцей 2 ім.М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області” .

      В ході роботи Лариса Лєдок наголосила на наскрізне застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, яке має стати інструментом забезпечення успіху Нової української школи.

Мета тренінгу – ознайомлення з різноманіттям сервісів, ресурсів, служб Google, що використовуються у навчально-виховному процесі. Були особливо підкреслені переваги використання інструментів Google Apps for Education для створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу,  розвиток професійних навичок педагогів в умовах неформальної освіти, зокрема цифрової грамотності.

Учасники тренінгу  розглянули функціональні особливості сервісів та інструментів для урізноманітнення навчально-пізнавальної діяльності учнів;  аналізували готові вправи, завдання, інструменти для інтерактивних вправ; використовували створені вправи та хмарні сервіси в навчальній та виховній діяльності; самостійно створювали дієві вправи.

Ніна Клопотенко  акцентувала увагу  колег на професійному стандарті вчителя, його основних складових та практичному значенні.

Захід відбувся у невимушеній, доброзичливій атмосфері.

Педагоги запропонували теми для розгляду на наступному навчальному занятті, а саме: створення та наповнення електронних журналів, електронних щоденників; організація спілкування з батьками / опікунами учнів закладу освіти за допомогою цифрових інструментів на різних пристроях.

Від Admin