В рамках проведення щорічних методологічних семінарів заступників директорів закладів загальної середньої освіти міста, з метою впровадженню реформ освітньої галузі 26 лютого 2020 року на базі Ватутінського ліцею №2 ім. М.Ф.Ватутіна було проведено методологічний семінар на тему «Використання хмарних технологій і сервісів в освітньому процесі вчителя Нової української школи».

В роботі семінару взяли участь педагогічний колектив закладу, заступники директорів з виховної та навчально-виховної роботи закладів освіти міста, учителі 2-х класів та вчителі біології міста, а також начальник відділу освіти Сергій Бурбело, завідувач методичного кабінету Оксана Шарова, методисти методичного кабінету Людмила Калиушко, Лариса Лєдок, Валентина Бойко, Ніна Клопотенко, Юрій Насікан.

Пріоритетним завданням семінару стало вироблення ефективних шляхів реалізації завдань Нової української школи та визначення основних можливостей закладів загальної середньої освіти для впровадження в освітній процес ІК-технологій та сервісів на сучасному етапі, а також показати на прикладі закладу можливості використання Інтернет ресурсів, сучасних комп’ютерних засобів в процесі навчання та виховання школярів.

Початком роботи стали відвідини рекреації початкової школи, де учасники семінару переглянули «ранкові зустрічі» в 1-В класі (класний керівник Анастасія Бабюк). Валентина Шаповал, класний керівник 2-Б класу на уроці інтегрованого курсу «Я досліджую світ» разом з учнями досліджували першоцвіти. Вихованці Валентини Михайлівни показали свою обізнають з теми, продемонстрували вміння виготовляти першоцвіти з пластиліну, активно спілкувалися з вчителем про весняні квіти України та Черкащини.

Окрім цього вчителі початкової ланки продемонстрували використання ІКТ в освітньому процесі вчителя нової української школи під час опанування дітьми основ цифрової грамотності, на уроках української мови та фізичної культури (дитячий фітнес, логоаеробіка, фітоаеробіка).

Учителі середньої та старшої ланки поділилися досвідом використання освітніх навчальних платформ  «На урок», «Classtime», додатків «Google» на уроках інформатики (Наталія Стеценко , Лариса Лєдок), історії (Сергій Воронюк), біології (Ірина Черноус), а Олена Успаленко представила різноманітну та яскраву колекцію «лепбуків» для використання в позаурочній діяльності керівника гуртка.

Учитель біології Катерина Жадан під час семінару-практикуму на тему «Спадкові захворювання» в 9 класі ознайомила учнів з причинами спадкових хвороб та захворювань із вадами розвитку, їх видами та профілактичним заходами щодо запобігання. На допомогу вчителю для кращого розуміння і вивчення нової теми слугували електронні засоби навчання, можливості Інтернет мережі, освітні он-лайн платформи для перевірки засвоєного матеріалу.

Практичний психолог ліцею Оксана Михайленко не тільки познайомила присутніх з різними розвантажувальними вправами, методами доцільного відпочинку для тих, хто працює за комп’ютером, але й провела ряд вправ з учасниками.

Підсумував роботу семінару Сергій Бурбело, який відзначив високий рівень підготовки заходу, а також наголосив на доцільності впровадження хмарних сервісів в освітньо-виховний процес

Інформація методичного кабінету відділу освіти

 

Від Admin