24 січня 2020 року на базі Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Ватутінський ліцей № 5 Ватутінської міської ради Черкаської області» було проведено мистецький урок у формі усного журналу «Світлій пам’яті Василя Сліпака присвячується». Підготували та провели захід учителі закладу Людмила Арутюнян, учитель зарубіжної літератури та Інна Коломієць, учитель музичного мистецтва, а активними учасниками були учні 9 класу. Урок присвячений пам’яті видатного українця, контртенора Паризької Національної опери, волонтера, Героя України, Василю Сліпаку, який воював на сході України під позивним «Міф» та  загинув 29 червня 2016 року у бою на Донбасі.

«Гортаючи» сторінки усного журналу, учні знайомили присутніх із дитинством Василя, його участю у львівській хоровій капелі «Дударик», сольною кар’єрою у Франції та виступами у багатьох містах країн світу (США, Канада, Польща, Чехія, Швейцарія та ін.). Учасники заходу мали можливість почути у виконанні Василя Сліпака партії з опер «Кармен», «Ріголетто», «Дон Карлос» та його улюблену пісню «Місяць на небі».

Окрім цього, радили подивитися зняті кінострічки «Моя війна. Два життя Василя Сліпака» та «Міф» (режисер Леонід Кантер), уривки яких продемонстрували присутнім на заході.

Від Admin