29 жовтня 2019 року відповідно до плану роботи методичного кабінету, на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Ватутінської міської ради проходив міський методологічний семінар-практикум «Система роботи школи у розвитку мовно-літературної компетенції школярів в умовах нової української школи».

                            

Відкрили семінар учителі початкових класів. Людмила Холошвій, учитель 2-Б класу продемонструвала учасникам ранкову зустріч учнів та провела відкритий урок з предмету «Я досліджую світ» на тему «Територія. Де межі особистого простору? Гарна звичка правильного харчування». Тамара Олійник, учитель 2-А в ході уроку з української мови «Тема і головна думка. Точка зору головних героїв. Театралізуємо. Твір «Парасолька». Наталка Малевич» не тільки вчила дітей правильно висловлювати власну думку, вимовляти  та знати значення незрозумілих слів, вміти слухати твори, але й організувала учнів до театралізованого дійства за віршованим текстом підготовленим однією з мам учениць класу, адже в новій українській школі одним із  пріоритетів є педагогіка партнерства. Також діти працювали в групах, демонстрували навички читання та говоріння.

                            

Учителі школи Надія Чередніченко та Наталя Барабаш проаналізували роботу вчителів школи з розвитку комунікативної та мовної компетентностей на уроках української мови та літературного читання в початковій школі та формування мовно-комунікативної компетентності старшокласників профільної школи.

Заступники директора школи Тамара Атаманюк та Лілія Гревцова презентували систему роботи закладу з розвитку мовно-літературної компетентності  під час викладання навчальних предметів та у виховній роботі закладу. Під час перегляду виховного заходу (мовна гра)  «Втерти носа»  учні 7 класу  демонстрували навички не тільки грамотного спілкування, але й знання з природничо-математичних дисциплін (підготувала педагог-організатор Олена Бондаренко).

Також всі учасники семінару отримали позитивні враження та досвід роботи в команді під час психологічного тренінгу, який провела психолог школи Валентина Пустільник.

                           

В роботі семінару взяли участь начальник відділу освіти Сергій Бурбело, завідувач методичного кабінету Оксана Шарова, методисти методичного кабінету Юрій Насікан, Лариса Лєдок, Валентина Бойко, а також заступники директорів шкіл з навчально-виховної та виховної роботи.

                                                                                                                            Оксана ШАРОВА

Від Admin