30 жовтня 2019 року за сприяння методичного кабінету відділу освіти Ватутінської міської ради на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 проходив обласний навчальний семінар-тренінг для педагогічних працівників на тему: «Використання сервісів Google Forms, Google Classroom та системи Web-тестування «Тесторіум» у системі забезпечення якості освіти та організації дистанційного навчання».

       

Навчання провели Олена БОНДАРЕНКО, завідуюча лабораторії-центру зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти і Анатолій ЩЕРБАКОВ, методист дистанційної освіти комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників».

В ході тренінгу вчителі школи вчилися використовувати ІКТ- методики для  вимірювання навчальних досягнень учнів, опанували технологію Майстер-Тест в системі Оn-Line тестування, оволоділи технологією створення диференційованих тестових завдань, які доцільно використовувати як на звичайних уроках так і під час дистанційного навчання учнів.

Дуже цікавим, вбачаючи вимоги сьогодення, став тренінг по створенню уроку в додатку Google Classroom, що допомагає педагогам організовувати комунікації з учнями та перевірку їх робіт, а також спрощує підготовку завдань до уроку і проведення самих занять.

Крім цього, педагоги під керівництвом викладачів, самостійно практикувалися створювати  багаторівневі тестові завдання, надсилали їх електронною поштою, перевіряли, виставляли оцінки та опубліковували  результати навчальної діяльності у вигляді таблиць Office-Excel  та діаграм.

Тренінг став корисним методичним та практичним стартом для сучасних педагогів, що хочуть працювати відповідно до вимог сьогодення та створювати міцне підґрунтя для формування майбутнього випускника Нової української школи.

завідувач методичного кабінету

Оксана Шарова

Від Admin