В березні 2019 року учні навчальних закладів міста взяли участь в обласному етапі Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста», який проходив під гаслом «Моя мала Батьківщина». Хоман Софія, учениця 10 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 та Парадний Ігор, учень 8 класу Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. М. Ф. Ватутіна представили роботи у номінація «Краща фоторобота» та стали призерами обласного етапу і вибороли право представляти Черкаську область на Всеукраїнському рівні, який проходив у червні в місті Миколаєві.

Після приїзду діти поділилися отриманими враженнями:

Поїздка до Миколаєва подарувала мені цікавий досвід, нових друзів і гарні спогади. Ми відвідали Миколаївську АЕС і ГЕС, музей суднобудування та флоту і найвражаюче – Актівський каньйон», – розповідає Софія.

Найбільше вразив каньйон – провал серед голого степу. Гранітні валуни, стрімкі скелі, величезні кам’яні брили нависають над рікою Мертвовід, по якій, за легендою, скіфи спускали своїх правителів в останню путь. Припускають, що саме через цей ритуал ріка отримала таку назву. Ще ми були в зоопарку, але слона я так і не побачив, слон був у «відрядженні», – ділиться Ігор.
Крім цього діти отримали багато позитивних емоцій, запам’яталися майстер клас по пейзажному фото, вечір знайомств та вечір танцю. А ще, Софія представляла нашу область у бліц-конкурсі, в якому зайняла перше місце.

Вітаємо фіналістів фестивалю Хоман Софію та Парадного Ігоря та висловлюємо слова вдячності їх наставникам Жадан Катерині Павлівні, учителю біології та основ здоров’я ЗОШ № 2 та Лопатіній Наталії Анатоліївні, учителю біології ЗОШ № 6 та бажаємо нових вражаючих перемог.

Від Admin