З 29.05 по 16.06 2017р. у Ватутінській загальноосвітній школі I-III ступенів №5 для 24 учнів 3 та 5 класів працює англомовний табір “ABC Friends”

В таборі працюють вчитель англійської мови Мельниченко Олена Миколаївна та Макаренко Алла Павлівна і Костенко Дарія Павлівна.

Завданнями забезпечення повноцінного літнього відпочинку в пришкільному таборі є:

  • створення у дітей хорошого емоційного настрою;
  • покращення комунікативних навичок вихованців на заняттях з англійської мови;
  • вміння використовувати іноземну мову в побуті;
  • виховання поваги до традицій та звичаїв інших народів;
  • виявлення інтересів, захоплень дітей, розвиток бажання отримати нові знання, вміння, навички;
  • навчання дітей діяти у колективі.

Діти із задоволенням відвідують заняття табору, на яких активно розучують нові фрази, проводять рольові ігри, дивляться та активно обговорюють мультики на англійській мові, співають пісні українською та англійською мовами, беруть участь у вікторинах, конкурсах та ін.

Кожен ранок в таборі починається з лінійки та зарядки. Це створює позитивний настрій на цілий день.

Дуже подобається учням різні змагання, під час яких вони можуть малювати, розфарбовувати, вирізати, клеїти, тобто перебувати у природному для них світі гри і творчості і отримувати від цього величезне емоційне задоволення. Деякі учні відкрили себе по новому, стали більш активними, розкутими, так як позаурочні види робіт дають таку можливість.

      Перебування в таборі було організовано за тематичними днями і розробленим календарним плануванням тематичної зміни.

1 день-День Знайомства (29.05.2017)

  Учні 3 та 5 класів мали можливість ще раз познайомитись один з одним граючи в гру « Introduce the Guest». Розучували девіз та бечівку загону. Виготовляли плакат .

2 день – День Англії (30.06.2017)

   Учні пригадали назви визначних місць Лондону. Приймали участь у виготовлені паперового міста з визначними будівлями Лондону. А також виготовляли колаж на тему « Англія».

3 день – День Кіно (31.06.2017)

Учні дізнались про історію появи кіно. Поділилися своїми уподобаннями. Назвали найцікавіші фільми та мультфільми, які нещодавно подивилися. А також прийняли участь у грі « Horoscopes» , «Family Feud» та вікторині « Літо ерудитів».

4 день – День Дитини ( 01.06.2017)

Учні відвідали конкурс «Країна зірок» у будинку культури. Приймали участь в конкурсі малюнків та рухливих іграх. Читали казки на англійській мові.

5 день – День Дружби ( 02.06. 2017)

 Учні ділились один з одним, як вони розуміють слово дружба. Та наводили приклад з власного життя. Намагались бути ввічливими, та вчились говорити компліменти на англійській мові. Виконували вправи на порівняння. Та малювали плакат «Світ моїх прав».

6 день – День Туриста ( 06.06.2017)

  Учні загону «ABC Friends» разом з іншими загонами вирушили в ліс. Зручно влаштувавшись, учні грали в різні командні та рухливі ігри. А також спілкувались на тему « Природа очима дітей».

7 день – День Спорту ( 07.06.2017)

c  Учні пригадували різні види спорту. Ділилися своїми спортивними уподобаннями. Приймали участь у спортивних змаганнях. Виготовляли плакат на тему « The tree of dreams ». А також  грали в ігри за інтересами.

 

8 день – День Японії (08.06.2017)


  В цей день учні дізнались більше про культуру Японії, переглядаючи відео присвя- чене цьому дню. Читали японські казки. Займались боді – артом, тобто наносили на тіло малюнки ( японські символи, прапор) фарбами.

 

Від Admin