2 березня 2017 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 ім. М. Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області відбулося засідання-тренінг творчої групи вчителів української мови та літератури. Тема заняття: «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури на основі креативного мислення».

Члени творчої групи вчилися породжувати незвичайні ідеї, приймати оригінальні рішення, відхилятися від традиційних схем мислення сучасного вчителя, розвивали креативні і комунікативні здібності, мотивацію до самовдосконалення у різноманітних сферах життя, відповідальність, наполегливість, почуття обов’язку, контроль над поведінкою та емоціями, рішучість, схильність до ризику. Також удосконалювали вміння створювати сприятливий клімат у колективі, здійснювали самооцінку педагогічної креативності.

     

Результатом роботи творчої групи став методичний посібник  «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури на основі креативного мислення». У ньому пропонуються вправи для розвитку креативних здібностей учнів, які були апробовані на засіданні.

Від Admin